Neljäkymmenen vuoden ikäisen lapsen ennaltaehkäisevät tutkimukset - mitä tutkimuksia jokaisen yli 40-vuotiaan tulisi tehdä?

Ennaltaehkäisevät tutkimukset, toisin sanoen sairauksien kehittymisen estämiseksi, ovat välttämättömiä missä tahansa iässä, mutta muita tutkimuksia suositellaan 20-vuotiaille nuorille ja muita testejä 40-vuotiaille sekä tietysti muita ennalta ehkäiseviä tutkimuksia naisen, toisen miehen. 40-vuotiaan tulisi pitää huolta itsestään ja tehdä säännöllisiä testejä, kuten verenkuva, ESR, verensokeri, virtsa ja eturauhasen antigeeni (PSA).

Jos olet yli neljäkymmentä, muista tehdä säännöllisiä tutkimuksia. Tässä iässä vakavien sairauksien, kuten ateroskleroosin, glaukooman tai eturauhasen ongelmien riski kasvaa. Siksi on syytä tehdä veri- ja virtsatesti vuodessa, tutkia testosteronihormonin tasoa, röntgenkuvata keuhkoja ja mitata verenpainetta.

Neljänkymmenen vuoden ikäisen välttämätön tutkimus

  • Morfologia (vuosittain) anemian tai anemian määrittämiseksi. Valkosolujen (WBC) määrän kasvu on osoitus tulehduksesta tai infektiosta, leukemiasta tai vakavasta stressistä. Matala viittaa yleensä kollageenipuutteisiin luuytimiin, maksa-, perna- tai sepelvaltimotautiin. WBC-standardi on 4500-10000 millilitroina verta ja punainen (RBC) on 4,7-6,1 miljoonaa µl. Niiden määrän kasvu voi osoittaa keuhkofibroosia, hypoksiaa tai kuivumista. Lasku viittaa anemiaan, munuaissairauteen tai aliravitsemukseen.
  • Hemoglobiini, joka on kohonnut normaalin ylärajaan (12,5-18,0 g / dl), on yleensä huono veren hapetus ja siten kroonisen obstruktiivisen keuhkosairauden (COPD) alku. Hematokriitti on punasolujen määrän ja muiden verikomponenttien suhde. Standardi on 40-49 prosenttia. Sen korkea taso osoittaa suurta veritiheyttä, joka estää verenkiertoa ja on usein verihyytymien syy.
  • ESR (kerran vuodessa), kun se on korkea, osoittaa tulehdusprosessia. Miesten normi on 8-15 / h (punasolujen lasku tunnin kuluttua).
  • Glukoosipitoisuus (kerran vuodessa) tai verensokeri määrää diabeteksen riskin. Korkea veripitoisuus (hyperglykemia) tarkoittaa melkein aina diabetesta. Puutos (hypoglykemia) saattaa liittyä diabetekseen. Sitä esiintyy myös ihmisillä, jotka eivät ole syöneet pitkään tai ovat erittäin väsyneitä. Se voi myös olla todiste maksasairaudesta, myrkytyksestä, yliaktiivisesta lisämunuaiskuoresta tai kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Normi ​​on 70-100 mg / dl (3,9-6,1 mmol / l).
  • Lipidiprofiili (vuosittain) mitataan kolesterolitasojen määrittämiseksi. 80 prosentissa miehillä se on kohonnut, ja tähän liittyy sydän- ja verisuonitautien aiheuttama kuoleman riski. Merkitsemällä ns huono LDL-kolesteroli (normi on 2,2-4,0 mmol / l, raja-arvo on 135 mg / dl), voit havaita ateroskleroosin, sepelvaltimotaudin ja sydänkohtauksen riskin. Hyvä HDL-kolesteroli (sitä enemmän, sitä parempi) tarvitaan D-vitamiinin, sappihapon ja sukupuolihormonien tuotantoon.
  • Virtsahappopitoisuudet (vuosittain) liittyvät läheisesti ruokavalioon. Sen ylimäärä kertyy veriseerumiin (synnynnäisen taipumuksen vuoksi), mutta sitä suositaan myös syömällä suuria määriä lihaa. Tätä kutsutaan hyperurikemia. Jos hoito laiminlyödään eikä ruokavaliota muuteta, niin sanottu kihti. Tauti sekoitetaan usein reumaan, koska kaikki nivelet ja luut satuttavat. Virtsahappopitoisuuden nousu veriplasmassa (normi 3,5-7 mg / l) voi viitata syövän, munuaisten vajaatoiminnan, psoriaasin ja joidenkin maksasairauksien puhkeamiseen.
  • Magnesiumin määrä (kerran vuodessa) testataan, koska sen puute on yleinen, ja se ilmenee oireilla, jotka muistuttavat kardiologisia kipuja, yleistä hajoamista, akuuttia päänsärkyä ja jatkuvaa väsymystä. Magnesiumin normi on 1,95-2,95 mg /%.
  • Eturauhasen antigeeni (PSA) (kerran vuodessa) - vaikka et tunne mitään epämukavuutta. On myös tarpeen käydä urologissa eturauhanen tutkimiseksi peräsuolessa (peräaukon kautta). Näin voit myös havaita paksusuolisyöpä. PSA-normit muuttuvat iän myötä, mutta yleensä tuloksen ei tulisi ylittää 4 ng / ml.
  • Kilpirauhasen stimuloivan hormonin (TSH) taso (tarpeista riippuen) antaa mahdollisuuden arvioida kilpirauhasen toimintaa. Lisääntynyt pitoisuus tarkoittaa kilpirauhasen vajaatoimintaa ja vähentynyt pitoisuus kilpirauhasen liikatoimintaa.
  • Virtsatesti (kerran vuodessa) arvioi virtsateiden toimintaa. Virtsassa olevat aineet kertovat meille, mikä on vikaa kehossamme. Jopa virtsan haju voi viitata sairauteen. Makea, hedelmäinen osoittaa diabetesta. Jos virtsasi haisee, olet todennäköisesti saanut tartunnan E. colilla. Reaktion tulisi olla hapan; emäksinen osoittaa taipumusta muodostaa munuaiskiviä. Virtsassa oleva proteiini on osoitus tulehduksesta. Ns viljelmässä luetaan bakteerien, hiivojen ja loisten läsnäolo, mikä viittaa virtsateiden infektioon.
  • Keuhkojen röntgenkuva - tulisi suorittaa kahden vuoden välein, ellei lääkäri suosittele toista huonon terveydentilan vuoksi.
  • Verenpaineen mittaus - (kerran vuodessa) verenpainetauti ei satuta, mutta se ei tarkoita, että se ei kehittyisi. Ne kannattaa mitata muutaman kuukauden välein varmistaakseen, että verenkiertoelimistössä ei ole mitään vikaa. Paras miehille on 120 (ns. Systolinen) 80: sta (diastolinen). Kun arvot saavuttavat 140/90, ota yhteys lääkäriin mahdollisimman pian ja aloita hoito. Usein tehokas lääke on ruokavalion ja elämäntavan muutokset.

Lisätutkimus

  • stressi-EKG ja verikokeet - kahden vuoden välein,
  • Vatsan ultraääni - vähintään joka kolmas vuosi,
  • paksusuolen endoskooppinen tutkimus - joka viides vuosi (syövän estämiseksi),
  • kuuden kuukauden välein sinun tulee käydä hammaslääkärin vastaanotolla ja silmälääkäriin, jossa sinun on pyydettävä silmänpohjatutkimusta.

kuukausittain "Zdrowie"

Tunnisteet:  Ravitsemus Eri Uutiset 

Mielenkiintoisia Artikkeleita

add